Festival Do Háje nabídne videoart, hudební klipy i mluvené slovo

  • Home
  • Festival Do Háje nabídne videoart, hudební klipy i mluvené slovo

Festival Do Háje nabídne videoart, hudební klipy i mluvené slovo

  • Home
  • Kultura
  • Festival Do Háje nabídne videoart, hudební klipy i mluvené slovo

Druhý ročník videoartového festivalu Do Háje, který představuje širokou škálu inovativních uměleckých děl, se chystá přivítat návštěvníky ve středu 28. srpna 2024 od 19:00 hodin v prostorách Liberecké školy fotografické na Králově Háji v Liberci. Tato jedinečná akce nabídne pestrý výběr nejen z videoartu, ale i hudebních klipů a mluveného slova, které vytvořili tuzemští i zahraniční umělci a studenti.

Hlavní projekce děl začne cca ve 20:30, do té doby budou k vidění videa mimo hlavní program. Návštěvníci budou moci ocenit některé z více než třiceti přihlášených videí. Mezi zúčastněnými jsou například Pavel Novotný, Robert Bláha, Johanka Lačňáková, Michal Beredzas nebo projekt Fuj Kluk. Příspěvky zaslali i studenti a studentky z Ústavu filmové, televizní a rozhlasové tvorby Slezské univerzity v Opavě.

Festival nabízí tři kategorie, aby oslovil nejen fanoušky klasického videoartu. Ten je samozřejmě také součástí programu, ale mimo to se diváci mohou těšit také na originálně pojaté hudební klipy a na mluvené slovo a akustické prezentace.

Do Háje si klade za cíl prezentovat nejen etablované umělce, ale i podpořit a objevovat nové talenty. Proto se představí i studentské filmy, které zviditelní práci mladých a perspektivních tvůrců.

Liberecká škola fotografie sídlí na adrese Vojtěšská 459/19 v Liberci.



Oldřich Szaban

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *